BMW 7 Serisi Bilgiler




Dış tasarım.

BMW 7 Serisi'nin görünüşü her şeyi anlatıyor. Gösterişli, aerodinamik çift farlarından, kemerli, coupe benzeri silueti üzerinden, arka far grubuna doğru uzanan zarif çizgisiyle yeni BMW 7 Serisi, otomotiv deneyiminde katkısız bir tutkunluğun ifadesi. Her ayrıntısı, verdiği hazzı, performansını ve mükemmeliyetini bütünüyle dile getiriyor. Park halindeyken etkileyici, hareket halindeyken nefes kesici 7 Serisi, sürüş deneyimine yeni bir bakış açısı getiriyor.


Soft-Close Otomatiği.


Tüm kapıların düzgün bir şekilde kapatıldığından emin olmanın zarif yolu: Opsiyonel "Soft-Close" Otomatiği, küçük elektronik motorlar kullanarak kapının kapanmasına 6 milimetre kaldığında kapıyı nazikçe ve sessizce çekerek kapatır. Kapıların kontrolsüz bir şekilde açılarak savrulmasını önlemek


Klima kontrolü.


BMW 7 Serisi`ndeki standart klima kontrolünün sunduğu Otomatik Hava Sirkülasyonu Kontrolü özelliği, kabin içerisindeki hava kalitesinin en ideal seviyede olmasını sağlar. Kabin içerisindeki sıcaklık, dış hava sıcaklığındaki değişikliklerden etkilenmeksizin otomatik olarak sabit tutulur. Kapsamlı fonksiyonlara sahip otomatik klima, BMW 760i ve 760Li`de standart, diğer tüm modellerde ise opsiyonel olarak sunulmaktadır. Buğu sezicisi içeren sistem, sürücü ile ön yolcuya sıcaklığı kendi arzularına göre farklı olarak ayarlama imkanı sunar.


BMW 7 Serisi'nin kabininde yer aldığınızda, gösterişli lüksün cazibesi anında duyularınızı harekete geçirecektir. Zarif deri döşemesi, Ash grain parlak iç kaplamaları ile bütünleşerek beğeninize sunuluyor. Ergonomik koltuklar, kabinin ferah iç hacmiyle bütünleşerek, huzurlu ve kesinlikle çok konforlu bir ortam yaratıyor. BMW 7 Serisi Sedan'ın kabini, yolculuğunuzun uzun ya da kısa olması fark etmeksizin, şık bir şekilde yolculuk etmenizi garanti ediyor.




Motor
Güç (bg) 258
Güç devir (devir/dak) 6.600
Tork (Nm) 300
Tork devir (devir/dak) 2.500
Silindir hacmi (cm3) 2996
Performans
Azami hız (km/sa) 244
Hızlanma 0 - 100 km/sa (sn) 7,8
Ön fren tipi Hava kanallı disk
Arka fren tipi Hava kanallı disk
Yakıt tüketimi
Yakıt Kurşunsuz 98
Şehir dışı (lt/100 km) 7,5
Ortalama (lt/100 km) 10,1
Şehir içi (lt/100 km) 14,6
Depo hacmi (lt) 88
Boyutlar
Aks aralığı (mm) 2.990
Uzunluk (mm) 5.039
Genişlik (mm) 1.902
Yükseklik (mm) 1.491
Ağırlık (kg) DIN 1805
Ön iz genişliği (mm) 1.578
Arka iz genişliği (mm) 1.596
Bagaj hacmi (lt) 500
Koltuk sayısı 5
Kapı sayısı 4



On iki silindirli benzinli motor.

Muazzam tork, eşsiz güç aktarımı, nefes kesici yumuşaklık: BMW 760i ve BMW 760Li'deki V12 güç ünitesi en yüksek beklentileri bile karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. 600 Nm azami tork ve 327 kW (445 bg) motor gücü ile, doğrudan yakıt püskürtme ve Valvetronic ile donatılmış altı litre motor, sıra dışı gücü hakkında kuşkuya yer vermiyor. Mühendislik harikası V12'nin üstünlüğü sadece tek bir yerde kanıtlanabilir: Yolun üzerinde.



Sekiz silindirli benzinli motor.

Sekiz silindirli motorların sahip olduğu daha büyük motor hacmi ile motor gücü BMW 750i ile 750Li'de 270 kW (367 bg) seviyesine ve BMW 740i ile 740Li'de ise 225 kW (306 bg) seviyesine yükselmiştir. Yüksek motor devirlerinde bile, V8'ler hassas kütle dağılımı sayesinde titreşime maruz kalmaz. Tamamen değişken supap kontrol sistemi Valvetronic, motorların nefes almasını sağlar. Elde ettiğiniz sonuç nefes kesici performanstır: Örneğin BMW 750i sıfırdan 100 km/sa hıza erişebilmek için sadece 5,9 saniyeye ihtiyaç duyar.




Sıralı altı silindirli dizel motor.

Alüminyum motor bloğu, hassas piezo teknolojisine sahip common rail yakıt püskürtme sistemi, standart partikül filtresi ile BMW 730d'deki sıralı altı silindir dizel motor, olağanüstü bir biçimde hafiftir ve dizel mühendisliğindeki en gelişmiş teknolojiyi temsil eder. 2.000 dev/dak'da 520 Nm maksimum tork üreten ve 170 kW (231 bg) motor gücüne sahip BMW 730d'nin, sıfırdan 100 km/sa hıza çıkması için sadece 7,8 saniye yeterlidir. Spontan ve çevik tepkileriyle kendi sınıfının standardını belirliyor.



Steptronic altı-ileri otomatik şanzıman.

Hassas altı-ileri şanzıman sisteminin kusursuz dişli oranları, BMW 7 Serisi motor gücünün azami verimlilikle yola aktarılmasını sağlar. Manuel şanzımanlı sürüş deneyimi için, sadece Steptronic modunu devreye sokarak vites geçişlerini direksiyon simidindeki kontrol düğmeleriyle yapabilirsiniz. Tarzınız ne olursa olsun, altı-ileri şanzıman sistemi emrinizdedir.



Dynamic Drive.

Opsiyonel süspansiyon paketlerin - Adaptif Sürüş ve Spor paket - bir parçası olan akıllı şasi kontrol sistemi Dynamic Drive; eşsiz konfor, ataklık ve denge sunuyor. Dynamic Drive virajlarda veya ani yön değişimlerinde meydana gelebilecek takla riskini minimuma indiriyor ve yol tutuşu arttırıyor. Savrulma ya da yan yatma tehlikesini hemen hemen sıfırlayan sistem sayesinde, arka koltukta rahatça çalışabilir, okuyabilir veya telefon görüşmeleri yapabilirsiniz.




Spor paketi.

Spor paket seçeneği, 7 Serisi'nin sahip olduğu müthiş sporcu kimliğinin kusursuzca geliştirilmiş biçimi. Daha sert amortisörlere ve daha sıkı yaylara sahip Dinamik Sürüş, size çok daha sportif bir sürüş deneyimi yaşatacak. Daha hassas direksiyon hakimiyetine ve çok daha çevik yol tutuşa sahip olacaksınız. Pakette standart olarak sunulan spor koltuklar ve spor direksiyon ile 7 Serisi'nin sınıfında benzersiz kılan lüks şıklığının, etkileyici performans ile birleşmesi vurgulanmıştır.



Dinamik Denge Kontrolü (DSC).

Daha üstün güvenlik ve daha fazla sürüş keyfi için: Elektronik bir şasi kontrol sistemi olan Dinamik Denge Kontrolü (DSC), BMW 7 Serisi'nin standart bir donanımıdır. Şasi ile tekerleklerin işlevlerini sürekli olarak izler. Sistem çekiş kaybı tehlikesi tespit ettiğinde, tahrik gücünü düşürür ve her bir tekerleğe hassas bir şekilde ölçülmüş frenleme basıncı uygular. Kayma başlamadan saliseler içerisinde engellenmiş olur ve böylece BMW 7 Serisi dengelenir.



Uzun ve kısa huzmeli Xenon farlar.

Güvenli sürüş için net görüş çok önemlidir. BMW 7 Serisi'ndeki xenon farlar, halojen farların iki katı parlaklık sağlar. Öndeki yol çok daha belirgin ve net bir şekilde aydınlatılır. Karşıdan gelen sürücülerin gözlerini kamaştırmamak için, Sedan'ın mevcut yük durumuna göre farlardaki özel lensler huzmenin açısını ayarlayarak hafifçe aşağıya indirir. Uzun veya kısa huzmelerde, gece veya kötü hava koşullarında, xenon farların parlak ışığı, size güvende olma avantajını sunar.





BMW Night Vision.

Geceleyin veya alacakaranlıkta sürüş artık daha güvenli. Opsiyonel BMW Night Vision insanları veya hayvanları düşük görüş koşullarında görebilme stresini, görüntülerini kızıl ötesi kamera ile Kontrol Ekranına aktararak azaltıyor. 300 metrelik mesafesi ile Night Vision far huzmelerinin ulaşamayacağı uzaklıktan termal radyasyonları topluyor ve güvenliğinizi arttırarak sizi yoldaki engellere karşı hazırlıyor.


BMW 7 Serisi'ndeki iDrive kontrol konsepti.


Maksimum kullanışlılık, minimum karmaşıklık: iDrive 7 Serisi'nin bir çok sürüş ve kabin konfor özelliklerinin kullanımını basitleştiriyor. Sık kullanılan özellikler - örneğin: Ön cam silecekleri, göstergeler, radyo ve telefon - direksiyon simidinin etrafındaki kollar veya üzerindeki düğmeler kullanılarak kontrol ediliyor. İkincil işlevlere - adres defteri, navigasyon sistemi veya BMW Assist - Kontrol Ekranında menülerin ve bilgilerin görüntülenmesiyle, orta konsoldaki iDrive Controller yolu ile ulaşılıyor.






BMW 7 Serisi'ndeki Aktif Cruise Control.


Uzun mesafelerde rahatlamak için ideal: Aktif Cruise Control (ACC) sistemi sürücünün arzu ettiği seyir hızını ve öndeki araca olan uzaklığı belirlemesine imkan tanır. Sensörler yolu sürekli tarar: Yol açıksa, sabitlenmiş hızla seyre devam edilir. Bir araç tespit edilirse, sistem 7 Serisi'nin hızını düşürerek önceden belirlenen mesafeye dönmesini sağlar. Şerit tekrar boşaldığında, ACC seyir hızına geri döner.




BMW Professional navigasyon sistemi.


Yüksek kalitede ergonomik navigasyon: Opsiyonel uydu destekli navigasyon sistemleri, yönleri oklar ve ses komutları aracılığı ile 8,8 inçlik ekranda açıkça gösterir. DVD'de bulunan dijital yol haritaları her zaman güncel kalır ve sizi konforlu bir şekilde istikametinize ulaştırır.


Hafif-metal alaşım jantlar.

Gerçek 7 Serisi tarzı, gerçek 7 Serisi performansı: BMW 7 Serisi için burada gösterilen 19" Yıldız kollu 95 gibi hafif metal alaşım jant çeşitleri, olağanüstü derecede hafif, çok sağlam alüminyum malzemesi kullanılarak üretilmiştir. Şasiyi tamamlamak ve Sedan`ın süspansiyonunu geliştirmek amacıyla çok hassas bir şekilde tasarlanmıştır; çarpıcı performansın elde edilebilmesi ve en yüksek standartları karşılayabilmesi için zorlu testlere tabi tutulurlar.

Ön ve arka görüş kameraları.

Gözünüzden hiçbir şey kaçmasın: Ön kamera, ön tamponun ortasına yerleştirilmiştir ve kavşaklarda yandan gelen trafiği net bir şekilde görüntülemek için 90 derecelik özel prizma lensler kullanır. Görüntü yol bilgisayarı ekranında belirir. Bagaj kapağındaki arka kamera, Sedan geri vites konumuna alındığında devreye girer. Sedan`ın arkasında kalan alanı görüntüler (131 dereceye kadar) ve geri giderken net bir görüntü sağlar.

Hiç yorum yok: